Symbol írta:Húúúúú az milyeeeen?
Érdekes
Túlélő-horror féleség RPG elemekkel.
Egy Aya Brea nevű csajszi a főszereplője, aki a MIST-nek a tagja (FBI-nak vmi alcsoportja).A MIST tagja a Neo-Mitochondrial Creature-ök (lovaktól a skorpiók és emberekig bármi lehet ilyen "zombi-szerű"fertőzött) felderítésére szakosodtak. Aya-val annyi bibi van, hogy éppen benne is van "valami", parasite energiája van, és tud varázsolni. A játék az ő kalandjáról szól.
A játékmenet hasonló mint a Resident Evil-ökben, különböző helyszíneken oldasz meg rejtvényeket, nyitsz ki ajtókat,mented meg társaid és harcolsz NMC-kel. A különbség abban van, hogy itt a harcok külön képernyőn zajlanak és az életed mellett van MP-d is, amiből varázsolni tudsz a háromszög megnyomásával. (addig meg áll az idő).Olyan varázslatok vannak,hogy Energyshot (lövéseid erősebbek), Heal, Pyrokinesis (tűzcsóva) stb. A harc élvezetes, lőszer és élet mindig van, igaziből a harcközbeni mozgás a siker célja. Talán a főellenfelek kicsit nehezek.
Zene kevés van, de ami van az jó, hangulatos, illetve pár CG is látható, szokásos Square-minőségben.
A grafika mai szemmel csak épphogy megállja a helyét, viszont ne feledjük, hogy 2000-es játék még az öreg PS-re, ahhoz képest pedig szép. (talán az lenne kifejező, hogy az FF8énál egy fokkal szebb)
A hangulat jó, kicsit nyomasztó a stílusa (bár nem egy Silent Hill), én akkor szoktam pihentetni a game-t, Resi-vel is csak fél-háromnegyed órát tudok egy huzamba játszani.
Összességében egy jó,izgalmas játék, bár még nem vittem végig.
Eddig egy erős 8, nyolcésfelet adnék neki, de még alakul
remélem a vélemény iránti igényedet kielégíti, kedves Symbol