Windows vs. linux

Miért nem indul el a játék, miért nincs hang, miért fagy le? Mindenféle technikai segítség ITT!

Melyik a jobb. a linux vagy a windows

linux
3
17%
windows
15
83%
 
Szavazatok száma: 18

Reaper
Kezdő fórumozó
Kezdő fórumozó
Hozzászólások: 29
Csatlakozott: 2008. márc.. 26. 17:11
Tartózkodási hely: GB
Kapcsolat:

Re: Windows vs. linux

Hozzászólás Szerző: Reaper »

Még szerencse, hogy ps3-am van, mert azt tudom, hogy bírja

Avatar
Neo Bahamut
Kitartó fórumozó
Kitartó fórumozó
Hozzászólások: 967
Csatlakozott: 2007. máj.. 13. 22:18
Tartózkodási hely: Gensokyo
Kapcsolat:

Re: Windows vs. linux

Hozzászólás Szerző: Neo Bahamut »

Mellesleg a Windows-t azért használják többen mert felhasználóbarát(állítólag),és mert jobban kezelhető.Próbálgattam már DOS-os operációs rendszereket,ahol elég érdekes dolgokat lehetett csinálni.De azt kell hogy mondjam hogy a Linux abbol a szempontból jó,mert ha egy idő után megszokjuk,meglehet szeretni,és sok mindenre használható.Valamikor persze jobb is mint az XP.
És egy link a 2 op rendszer összehasonlításáról

Avatar
tritto
Tiszteletbeli tag
Tiszteletbeli tag
Hozzászólások: 4926
Csatlakozott: 2006. jún.. 22. 9:49
Tartózkodási hely: Mosonmagyaróvár

Re: Windows vs. linux

Hozzászólás Szerző: tritto »

Alapból Linuxot használok, mivel stabilabb, gyorsabb és ingyenes, meg mert jobban szeretem. Ha windowsos programot akarok használni akkor emulálok egy windows-t (amilyet akarok!!!) és itt a legtöbb dolog azért elfut. Viszont a biztonság kedvéért van egy xp-m is amit csak azért használok még, hogy az olyan progik amik nem mennek wine alatt (pl: FF7 :( ) tudjak használni.
Mondhatnám még hosszabban is véleményemet, de nem akarok senkit untatni.

Avatar
Emtrexx
Tiszteletbeli tag
Tiszteletbeli tag
Hozzászólások: 4184
Csatlakozott: 2004. okt.. 26. 6:05
Tartózkodási hely: Notre Dame tornya
Kapcsolat:

Re: Windows vs. linux

Hozzászólás Szerző: Emtrexx »

No én is kipróbáltam a Linuxot. Már elég régóta terveztem hogy belenézek, mert folyton szarakodott az XP már, és egyébként is fél évente kb teljesen használhatatlanná válik, pedig semmit sem csinálok rajta csak netezek meg rajzprogramozok. Szóval már régóta akartam tesztelni, milyen is a Linux. Most 4 napja van fent, de eddig elég vegyesek az érzelmeim :|

Úgy általában szimpatikus a dolog, pl hogy bekapcsolom a gépet, elindítom a telepítést, felrakja magát, és azonnal lehet is használni :shock: semmi három-négyszeres újraindítás (+utána még a különböző hardverek külön telepítése miatti 3-4 újraindítás) mint az XP-nél. Azonnal kezel minden keleti karakterkészletet, flash videókat mindent, nem kell külön bekapcsolgatni meg pluginelgetni őket mint XP-nél. Szóval az egész egy modern kényelmes cucc.

Persze lehet hogy csak az XP után tűnik annak, és az itt leírtakat már a Windows7 is tudja, nemtom.

Mindenesetre amin elvérzik nálam a linux az a programok telepítése. Hát az egy halál.... Van ugyan az egykattintásos telepítési rendszer, ami könnyű. Viszont annak a rendszernek a működését, amikor forráskódból nekünk kell compile-zni a programot a telepítéshez, azt képtelen vok megérteni :o És ráadásul amikor ezen az úton valamelyik program telepítése nem sikerül, mert hibaüzenetet ad, akkor nem is tudom hogy most én rontottam el valamit, vagy a gép nem elég jó a progihoz. Szóval ez a része eléggé nem felhasználóbarát.
Továbbá sajnos nem tudok HD filmeket se nézni rajta, mert nem támogatja a videókártyám hardvergyorsítását (Windows alatt is egyedül a MediaPlayer Classic kezeli).

Szóval egyelőre kénytelen vagyok visszaváltani XP-re.

Avatar
tritto
Tiszteletbeli tag
Tiszteletbeli tag
Hozzászólások: 4926
Csatlakozott: 2006. jún.. 22. 9:49
Tartózkodási hely: Mosonmagyaróvár

Hozzászólás Szerző: tritto »

Gondolom rendkívül aktuális még a dolog :) Egyébként milyen Linuxot raktál fel? Szinte minden programnak megvan a linuxos megfelelője, csak meg kell találni. :)